Parterapi i Vejle

Parterapi i VejleVi sender bilen til serviceeftersyn, og vi går selv til tandlægeeftersyn.
Det er en rigtig god ide at få et pareftersyn af og til. Måske begynder misforståelser, uenigheder, utilfredshed med hverdagen og hinanden, at fylde for meget.

Det kan af og til være svært selv at få øje på, hvordan det er kommet dertil. Det sker som oftest glidende over tid, og ender med at være en del af hverdagen. Mange parforhold kan reddes i tide, ved at tale med en professionel samtalepartner. Her får man hjælp til med at få sagt det ”svære” højt til hinanden. Det er en dårlig ide at lufte frustrationerne over partneren, til familie, kollegaer og venner. Der vil opstå et dilemma for de der indvies i frustrationerne, og det kan være meget svært ikke at tage parti. 

Min erfaring er at de fleste par kan finde hinanden og sammen få fodfæste igen efter et terapeutisk forløb.

Efterfølgende har mange glæde af, at dele de nye erfaringer, selvindsigt og større forståelse for partneren og sig selv, som man sammen har fået i terapien, med gode venner og familie.

Klinikken er placeret i rolige omgivelser ved Vejle by (Mølholm).

Parforhold og ægteskab

Skilsmisse er altid den sværeste og mest omkostningstunge løsning, både menneskeligt og økonomisk.

De væsentligste konflikter bag en skilsmisse bunder ofte i en sparsom evne til konflikthåndtering og kommunikation, uenighed om økonomi, hyppigheden af sexlivet sammen, samt børneopdragelse.

Min erfaring er, at vi med tiden glemmer at anerkende hinanden og give en kærlig tilbagemelding til hinanden. Vi holder måske helt op med at få et godt grin sammen i hverdagen, som vi gjorde da vi mødtes og blev forelskede.

I stedet er det måske blevet til destruktiv og sårende kritik, og ofte en følelse af savnet af et fælles ”VI” og fornemmelsen af at være på en vej i den forkerte retning.
Jeg har gennem mange år med min klinik Mølholm i Vejle arbejdet med synliggørelse af konflikthåndtering og kommunikation, med rigtig gode resultater.

Sammen ser vi på, hvordan I sædvanligvis håndterer en konflikt imellem jer. Hvad fungerer godt? hvad kunne være en rigtig god ide, at begynde at gøre anderledes? Hvordan vil I rigtigt gerne have at tonen skal være i jeres hjem?

Vi ser på hvor I hver især har jeres udviklingspotentiale og faldgruber, det er oftest forskelligt. Når det så er blevet tydeligt for os; bliver I ”klædt” på til at arbejde videre derhjemme.

 

Parterapi til utroskab og sidespring

Utroskab i VejleNår vi møder hinanden og forelsker os til vanvid, er det utænkeligt at ”den eneste ene” med årene, måske virker knapt på spændende mere.

Rigtigt mange par får ikke talt om; hvad de hver især opfatter som utroskab, inden de flytter sammen.

Utroskab, sidespring og sexuel flirten kan betyde noget forskelligt for den enkelte.
Er man f.eks. utro ved at have et fortroligt rum med sexuelle undertoner eller have en verbal udlevelse af sexuelle fantasier med en anden på nettet eller de sociale medier?
Med andre ord, kan man være utro uden at tage tøjet af?

Vigtigst af alt handler en affære ikke om et andet menneske – det handler kun om os selv! Et sidespring har kun meget lidt med kemi at gøre, men derimod har det meget at gøre med trangen til at flygte. En affære har meget lidt at gøre med muligheden for at dyrke hed sex, men en helt masse at gøre med en manglende evne til at kommunikere på et nært plan. Sandheden er, at en affære handler mere om hvem vi er, hvad vi er bange for og hvordan vi tackler vores konflikter både i os selv og ægteskabet.

Den krise der opstår når affæren opdages af partneren, kan overleves og bearbejdes med en psykoterapeut.

Svigtet og tillidsbruddet kan blive en mulighed for, at parforholdet med en fælles indsats fortsættes – endda i en ”forbedret udgave”

Få hjælp til jeres forhold i Vejle og omegn

Psykoterapi Mølholm finder du på Parallelvej 13, 7100 Vejle.
I dag er Mølholm integreret med Vejle, men oprindeligt var det et villakvarter i Vinding, som siden hen er blevet en fast del af Vejle by.

Bliv klædt på i dag til at takle jeres vanskelligeheder med de rigtige værktøj.