Stedfamilien og den sammenbragte familie

Kommer I frem til at skilsmisse er den udvej I må tage, så gør jer det klart at der sjældent opleves en lykkelig skilsmisse. Det er sorgfuldt og smertefuldt for både børn, far, mor og bedsteforældrene.

Er der misbrug eller vold i parforholdet, som der ikke er vilje eller evne til at få behandlet, er skilsmisse den eneste udvej. Børn har en stor risiko for at få varige mén af at vokse op i en sådan kultur.

Har I gennem årene haft et fornuftigt samarbejde, kan I sikkert også få sagt ordentligt farvel til hinanden og få etableret et samarbejde om børnene.
En del par har brug for at have en neutral 3. part med ind over. Skilsmissen er måske ikke et fælles ønske for begge.

Her er der i terapien mulighed for at få bearbejdet tabet af kernefamilien. Ligeledes at få mulighed for at sætte ord på de fælles glæder og drømme der var engang. Der er også mulighed for at I kan få lavet nogle klare aftaler med hinanden om, hvordan jeres fremtidige samarbejde kan fungere bedste muligt, for børn og voksne. Der er ofte en stor usikkerhed om, hvornår og hvordan børnene skal have det fortalt. Vid, at uanset hvordan børnene får at kendskab til, at det er blevet besluttet at I ikke skal leve sammen længere, er det smertefuldt for dem. Sammen kan vi se på, hvornår og hvordan det skal fortælles barnet/børnene.